Ένα εντυπωσιακό σπιράλ μουσείο δημιουργήθηκε στην Ελβετία

Το μουσείο στην Ελβετία αναμένεται να ανοίξει στις 25 Ιουνίου 2020.


Το κτίριο του μουσείου «Musée Atelier Audemars Piguet» είναι κατασκευασμένο με μορφή σπιράλ, και βρίσκεται στην περιοχή του Vallee de Joux στην Ελβετία. Σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο BIG για να στεγάσει την κολεξιόν της κατασκευάστριας εταιρείας ρολογιών.

Οι καμπυλωτοί γυάλινοι τοίχοι και η πράσινη οροφή του υπόστεγου βρίσκεται δίπλα στο πρώτο εργαστήρι του Audemars Piguet, που είχε κατασκευαστεί το 1875.

Αυτό το ιστορικό κτίριο είχε ανακαινιστεί από το ελβετικό αρχιτεκτονικό γραφείο CCHE και συνδέθηκε με το νέο μουσείο, που επίσης κατασκευάστηκε από το γραφείο.

Το γραφείο BIG σχεδίασε τους καμπυλωτούς γυάλινους τοίχους του μουσείου να είναι ανθεκτικοί, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κολώνες ή τοίχοι. Χάλκινο πλέγμα βρίσκεται πάνω από την γυάλινη πρόσοψη για να φιλτράρει το φως του ήλιου χωρίς να παρεμποδίζει τη θέα στα Όρη του Γιούρα.

Η σπιράλ οροφή του κτιρίου σχηματίζει παράθυρα- φεγγίτες που κατευθύνονται προς το κέντρο, τα οποία επίσης είναι επικαλυμμένα με ένα χάλκινο πλέγμα. Γρασίδι καλύπτει την οροφή του κτιρίου έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα καταπράσινο «κάλυμμα» το καλοκαίρι και ένα χιονισμένο τοπίο τον χειμώνα.

Στο εσωτερικό του, οι καμπυλωτοί γυάλινοι τοίχοι συγκλίνουν σε δεξιόστροφη κατεύθυνση προκειμένου να οδηγήσουν τους επισκέπτες μέσω του κτιρίου, σα να περπατούν μέσα στον μηχανισμό ενός ρολογιού.

μουσείο-Ελβετία

Τα πατώματα είναι κεκλιμένα για να ακολουθούν την κλίση του εδάφους, ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας καθώς κανείς περπατά από την είσοδο προς το κέντρο του κτιρίου.

Το γερμανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Atelier Brückner σχεδίασε τους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου, που εκθέτει 300 ρολόγια από την συλλογή του brand.

Στο κέντρο του σπιράλ βρίσκεται το «Universelle»- το πιο πολύπλοκο ρολόι του Audemars Piguet, το οποίο κατασκευάστηκε το 1899. Άλλα αστρονομικά ρολόγια είναι κατανεμημένα γύρω από αυτό το κέντρο, όπως πλανήτες στο ηλιακό σύστημα.

Το κάθε ρολόι έχει εκτεθεί σε μια μεταλλική θήκη που έχει το σχήμα ενός αστρονομικού οργάνου που στηρίζεται σε μια λεπτή κολώνα, στερεωμένη στο έδαφος.

Τα εκθέματα περιλαμβάνουν επίσης γλυπτά και κινητά μοντέλα που δείχνουν τις εσωτερικές λειτουργίες των ρολογιών. Πάγκοι έχουν τοποθετηθεί ως διαδραστικές οθόνες για επισκέπτες που θέλουν να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στην ωρολογοποιία.

Δυο ατελιέ βρίσκονται στο μουσείο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τους ωρολογοποιούς εν ώρα εργασίας. Στο εργαστήρι Grandes Complications, ένα μόνο ρολόι κατασκευάζεται από 648 κομμάτια σε ένα διάστημα οκτώ μηνών.

Στο δεύτερο εργαστήρι, το «Métiers d’Art», κοσμηματοπώλες και υπεύθυνοι τοποθέτησης πολύτιμων λίθων εργάζονται στις συλλογές «Haute Joaillerie».

Πηγήdezeen.com

#Κτίριο #Μουσείο #γυάλινοι_τοίχοι #σπιράλ #Ελβετία