Αρχιτέκτονες σχεδίασαν έναν εντυπωσιακό «γυάλινο» πύργο στο Παρίσι, φιλικό προς το περιβάλλον

Μια γαλλική αρχιτεκτονική εταιρεία με έδρα το Παρίσι, παρουσίασε πρόσφατα ένα πραγματικά εντυπωσιακό πρότζεκτ για την πολύβουη συνοικία La defence του Παρισιού που στεγάζονται κυρίως επιχειρήσεις.


Παρουσίασαν τον πύργο «tour saint-gobain», που βρίσκεται στην επιχειρηματική συνοικία του Παρισιού και αποτελεί την «μελλοντική βιτρίνα» για την τεχνογνωσία και τη διεθνή εικόνα της εταιρείας καθώς το κτίριο είναι απόλυτα «φιλικό προς το περιβάλλον».

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, ο πύργος είναι ένας αποτελεσματικός, λειτουργικός και ευέλικτος σύνδεσμος ανάμεσα στον κόσμο του προαστίου, με τις γύρω κατοικημένες περιοχές. Το βασικό μέλημα της εταιρείας ήταν η δημιουργία ενός κτιρίου που θα επηρεάζει άμεσα τους ανθρώπους. Ειδικότερα, οι αρχιτέκτονες είχαν ως στόχο να προκαλέσουν συναισθήματα σε όσους βλέπουν το κτίριο, χρησιμοποιώντας μια νέα δυναμική γεωμετρία με βασικό στοιχείο το ρομβοειδές σχήμα.

Στην ουσία ο πύργος είναι εμπνευσμένος από τις γεωμετρίες διαμαντιών και έχει σχεδιαστεί με έμφαση στα περιβαλλοντικά ζητήματα, με μια σειρά αρχιτεκτονικών και τεχνικών συνδυασμών και λύσεων που καθιστούν τον πύργο βιοκλιματικό. Εγκαταστάθηκαν ηλιακές οροφές, ειδικά συστήματα για θερμική απόδοση της πρόσοψης, ενώ το νερό της βροχής συλλέγεται για το πότισμα των κήπων.

πύργο-στο-Παρίσι

Η ξεχωριστή μορφολογία του πύργου τον κάνει να φαίνεται σαν να αιωρείται, ενώ είναι χωρισμένο σε τρία τμήματα: το κύριο μέρος που στεγάζει τους χώρους των γραφείων, το κάτω τμήμα που περιλαμβάνει τις υπηρεσίες και άλλους χώρους ανοιχτούς στο κοινό και το πάνω τμήμα που είναι ο χώρος «plein ciel» (ανοιχτός ουρανός).

πύργο-στο-Παρίσι

Το κτίριο περιλαμβάνει εντυπωσιακούς χώρους συναντήσεων, επικοινωνίας και υποδοχής, ενώ ένα εστιατόριο και ένας μεγάλος εσωτερικός κήπος συμπληρώνουν τις εγκαταστάσεις. Οι χώροι των γραφείων προσφέρουν πανοραμική θέα στην πόλη, ενώ υπάρχει επαρκής φυσικός φωτισμός που ενθαρρύνει την άμεση σχέση με το περιβάλλον. Τα δάπεδα των γραφείων έχουν προσιτούς εξωτερικούς κήπους που προστατεύονται από τον άνεμο.

Πηγή: lifo.gr

#Παρίσι #Κτίριο # Αρχιτεκτονική # Γυάλινος_Πύργος