Ο υπέροχος πύργος παρατήρησης της Δανίας που θα γινει το 2018

Το «Treetop Experience» είναι το δημιούργημα που σχεδίασε η διάσημη αρχιτεκτονική ομάδα EFFEKT και θα περιμένει τους επισκέπτες του στο μοντέρνο πάρκο αναψυχής Camp Adventure, μία μόλις ώρα νότια της Κοπεγχάγης.

Θα ανοίξει τις πόρτες του το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς και οι πρώτες εικόνες προϊδεάζουν για ένα ζηλευτό αξιοθέατο.

Μια εμπειρία χαλάρωσης και εξερεύνησης. Μια ιδέα για αληθινή αναζωογόνηση στην καρδιά της φύσης. Ξεκινώντας με μια βόλτα μέσα στο δάσος Gisselfeld Klosters Skove και προσφέροντας πολλές στάσεις για να χαζέψεις στη διαδρομή, η μετάβαση στην κορυφή της ελικοειδούς ράμπας γίνεται ολοένα και πιο εντυπωσιακή.

Προσφέροντας θέα 360 μοιρών στην κορυφή του, ο πύργος παρατήρησης ύψους 45 μέτρων συνδέεται με την ειδική ξύλινη κατασκευή μήκους 600 μέτρων και αποκαλύπτει σε κάθε επίπεδό του το μεγαλείο του φυσικού τοπίου.

Η φόρμα του εξασφαλίζει την αρμονική του συνύπαρξη με το δάσος, τη χάρη του οποίου εμπλουτίζουν υγροβιότοποι, λίμνες και ποταμάκια.

Το μεσαίο τμήμα του πύργου είναι το λεπτότερο, η βάση και την κορυφή του είναι τα πιο διευρημένα τμήματα, η ευκολία στην προσβασιμότητά του είναι τέτοια που επιτρέπει στον καθένα ανεξάρτητα από τη φυσική του κατάσταση να κάνει μια απολαυστική περιήγηση.

Με σχεδιαστικό και κατασκευαστικό σεβασμό στο περιβάλλον, οι επισκέπτες του θα μπορούν να διασχίζουν μια ποικιλία δασικών εκτάσεων.

Ο περίπατος των δρυμών είναι χωρισμένος σε υψηλότερο και χαμηλότερο. Ο ψηλός διάδρομος θα περνάει από τα παλαιότερα τμήματα του δάσους ενώ ο πύργος και ο κάτω διάδρομος βρίσκονται στις νεότερες περιοχές. Ο μεγάλος διάδρομος περιλαμβάνει διαφορετικές δραστηριότητες για διαφορετικές ομάδες χρηστών προκειμένου να μάθουν και να απολαύσουν όσα ενυπάρχουν εκεί.

Το αποκορύφωμα της διαδρομής είναι ο πύργος και το κατάστρωμα παρατήρησης. Η γεωμετρία του πύργου διαμορφώνεται για να ενισχύσει την εμπειρία του επισκέπτη, αποφεύγοντας το τυπικό κυλινδρικό σχήμα υπέρ ενός καμπύλου προφίλ με λεπτή μέση και διευρυμένη βάση και στέμμα. Αυτό όχι μόνο αυξάνει τη σταθερότητα του πύργου αλλά και το τμήμα καταστρώματος παρατήρησης στην κορυφή του πύργου.

Η σχεδιαστική ομάδα του «Treetop Experience» απαρτίζεται από τους Tue Hesselberg Foged, Sinus Lynge, Toni Rubio Soler, Anders Hjortnæs, Yulia Kozlova, Evgeny  Markachev, Oscar Elfving, Nicolai Duedahl Hende, Paula Madrid Bergillos και Carlos Suriñach.

Πηγή: athensvoice.gr