Ο ρόλος της θερμοδιακοπής

Με τον ορισμό της ενεργειακής απόδοσης πρόκειται για την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία ενός κτιρίου στο σύνολό του, δηλαδή για το φωτισμό, τον εξαερισμό, τη θέρμανση, την ψύξη κτλ.. Η ιδανική περίπτωση κατασκευής κτιρίου, προϋποθέτει την τήρηση συγκεκριμένων προδιαγραφών, οι οποίες «ζητούν» όσο το δυνατό λιγότερη ενέργεια από τα υλικά κατασκευής του κτιρίου αλλά και από τη χρήση του στην καθημερινότητα.

Μία σπουδαία λύση για την απώλεια ενέργειας, είναι ο εξοπλισμός του σπιτιού μας με συστήματα κουφωμάτων αλουμινίου με θερμοδιακοπή.

Τα Οφέλη των κουφωμάτων με θερμοδιακοπτόμενα συστήματα είναι ότι :

  • Συμβάλλουν στην αισθητή βελτίωση των θερμομονωτικών ιδιοτήτων του προφίλ και του κουφώματος.
  • Βοηθούν στην καλύτερη απόδοση ηχομονωτικών και μηχανικών ιδιοτήτων του προφίλ.
  • Αποτρέπουν την υγροποίηση των υδρατμών, που δημιουργεί πράσινους τοίχους, μούχλα κτλ..
  • Μειώνεται η μεταφορά θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον στο εσωτερικό και αντίστροφα, άρα ελαττώνεται το κόστος θέρμανσης / κλιματισμού, με αποτέλεσμα να καταστέλλεται η ατμοσφαιρική ρύπανση.

 Η αποτελεσματικότητα των θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων προϋποθέτει μελέτη από την επιχείρηση κατασκευής, για σωστή τοποθέτηση και εφαρμογή και την ιδανική επιλογή υαλοπίνακα.

 Τα Συστήματα Αλουμινίου με Θερμοδιακοπή :

 Θερμοδιακοπή: είναι η παρεμβολή μεταξύ του εσωτερικού και εξωτερικού προφίλ αλουμινίου, ενός υλικού, το οποίο είναι κακός αγωγός της θερμότητας.

Το μυστικό στα συστήματα θερμοδιακοπής κρύβεται στο πολυαμίδιο. Το πολυαμίδιο είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό, το οποίο εκτός από την πολύ μικρή αγωγιμότητα διαθέτει και υψηλή σκληρότητα, γεγονός το οποίο συμβάλλει στη στιβαρότητα και ανθεκτικότητα των κουφωμάτων. Είναι το μονωτικό υλικό που τοποθετείται σαν μπαρέτα στη διατομή του προφίλ και αποτελεί ουσιαστικά μια θερμοπλαστική ρητίνη. Αυτό που πρακτικά κάνει, είναι να διακόπτει τη μετάδοση της εξωτερικής θερμοκρασίας στο εσωτερικό των κουφωμάτων, λόγω του ότι αποτελεί κακό αγωγό θερμότητας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να βοηθάει στην τελειοποίηση και την ψμιας στιβαρής τελικής κατασκευής.

 Τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου, μειώνουν την απώλεια θερμότητας σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ότι τα απλά κουφώματα αλουμινίου.

 

WP 2016A

Τα θερμοδιακοπτωμενα κουφωματα συμβάλλουν στην :

 

– Εξοικονόμηση ενέργειας
– Μείωση δαπανών κλιματισμού
– Μείωση θερμικής απώλειας το χειμώνα
– Ελαχιστοποίηση κατανάλωσης ενέργειας για κλιματισμό το καλοκαίρι
– Ανθεκτικότητα σε ακραίες καιρικές συνθήκες
– Μείωση συμπύκνωσης υδρατμών στην εσωτερική επιφάνεια των προφίλ
– Χαμηλή διαπερατότητα αέρα
– Ηχομόνωση

Τα θερμοδιακοπτόμενα συστήματα κουφωμάτων αποτελούν μία πολύ καλή επιλογή για την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να ζούμε σε ένα σπίτι με θερμομόνωση, πρέπει να δούμε τι συμβαίνει σε ένα σπίτι χωρίς θερμομόνωση. Η θερμότητα ή η ψύξη (ανάλογα με την εποχή) του εσωτερικού βγαίνει έξω από το σπίτι, επιβαρύνοντας το περιβάλλον και παράλληλα εισέρχεται μέσα στο σπίτι η εξωτερική θερμοκρασία, επηρεάζοντας το επιθυμητό εσωτερικό κλίμα. Αυτό συμβαίνει διότι τόσο το κτιριακό «κέλυφος», όσο και τα κουφώματα του οικήματος, δεν είναι μονωμένα κι έτσι επιτρέπει να επηρεάζεται από την ακτινοβολία του ήλιου και την εξωτερική θερμοκρασία. Έτσι η θερμότητα διαφεύγει από το κτίριο, λόγω μη μονωμένου κελύφους και ανεπαρκών κουφωμάτων.

Εάν όμως μονώσουμε τους εξωτερικούς τοίχους και επιλέξουμε τα κατάλληλα κουφώματα, μπορούμε να εξοικονομήσουμε περισσότερο από το μισό της ενέργειας.